Opšti uslovi kupovine

1. OPŠTI USLOVI PRODAJE
Sadržaj Internet stranice lemoni.com je vlasništvo preduzeća Lemoni d.o.o., Sarajevska 34, Beograd, Srbija.Upotrebom internet stranice lemoni.rs korisnici prihvataju objavljene Opšte uslove poslovanja. Lemoni d.o.o. a korisnici prema opštim uslovima ugovaraju međusobne obaveze pri kupovini u Online internet prodavnici lemoni.rs.
U Online internet prodavnici lemoni.rs mogu isključivo korisnici iz Srbije mogu kupovati proizvode.
Opšti uslovi prodaje su sastavljeni u skladu sa zakonom Republike Srbije.
Lemoni d.o.o. zadržava pravo izmene opštih uslova na internet stranici lemoni.rs bilo kada i bez prethodnog obaveštenja. Sve promene opštih uslova su obavezujuće za korisnike.

2. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI
Lemoni d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posledice prilikom upotrebe internet stranice lemoni.rs i njenog sadržaja.
Lemoni d.o.o. zadržava pravo izmene sadržaja na internet stranici bez prethodnog obaveštenja i ne preuzima odgovornost od mogućih posledica tih promena. Lemoni d.o.o. će nastojati da prikazuje tačne i ažurne informacije tako da se ne isključuje mogućnost grešaka na stranici lemoni.rs u odnosu na cene, rokove isporuke, opise proizvoda i drugo, i za to ne preuzima nikakvu odgovornost.

3. OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE
Posetioci internet stranice lemoni.rs sadržaj koriste isključivo u lične a ne u komercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija internet sadržaja ili njegovog dela bez dozvole Lemoni d.o.o. je zabranjena.

4. KORISNICI
U Online prodavinici lemoni.rs možete se jednostavno prijaviti kao korisnik. Sadržaj Online internet prodavnice je dostupan neregistrovanim korisnicima.
Krajnji potrošač u Online internet prodavnici lemoni.rs je isključivo korisnik koji kupuje proizvode za lične potrebe.
U Online internet prodavnici lemoni.rs kupac može biti isključivo fizičko lice.

5. ZAŠTITA PRIVATNOSTI
Podaci koje korisnik upisuje putem obrazca na internet stranici lemoni.rs ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), poverljivi su i štitimo ih u skladu sa zakonskim odredbama. Lični podaci će biti korišćeni samo za namene za koje je korisnik dao svoju saglasnost.Za zaštitu ličnih podataka je odgovoran i sam korisnik, na način da osigura svoje podatke.

6. POSTUPAK NARUČIVANJA ODNOSNO KUPOVINE
U Online internet prodavnici lemoni.rs je moguće kupiti proizvode koji se nalaze u ponudi u Online internet prodavnici lemoni.rs.
U Online internet prodavnici lemoni.rs mogu kupovati isključivo korisnici iz Republike Srbije.
U Online internet prodavnici lemoni.rs je moguće kupiti i poklon vaučere (bonove).

Porudžbenica u Online internet prodavnici je predata kada korisnik dobije automatsko elektronsko obaveštenje i potvrdi narudžbenicu putem telefonske verifikacije od strane predtavnika Lemoni d.o.o. Obaveštenja o potvrdi porudžbenice i potvrdi slanja pošiljke kuriskom službom se automatski šalju na e-mail adresu naručioca.
U slučaju da naručenog artikla nema na zalihama ili da porudžbenicu nije moguće sprovesti iz drugih razloga, korisnik će biti obavešten putem elektronske pošte ili telefonskim putem.
Lemoni d.o.o. će potvrđene porudžbenice smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na raskid ugovora u skladu sa člnom 35. Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.
Lemoni d.o.o. može porudžbenicu odbaciti odnosno ne isporučiti proizvod ili proizvode ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe internet stranice lemoni.rs ili utvrdi da su podaci na porudžbenici nepotpuni, netačni ili lažni. Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa opštim uslovima i da je posebno bio upozoren na opšte uslove.

Za naručivanje robe osobe moraju biti starije od 18 godina.

7. REKLAMACIJA I VRAĆANJE ROBE
Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, tako da ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično, ne možemo garantovati potpunu saglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na ekranu svog monitora. U takvim slučajevima reklamacija nije opravdana. Pravo na povraćaj odnosno reklamaciju kupac gubi i u slučajevima neovlašćene dorade proizvoda ili zahvata na proizvodu od strane kupca ili trećeg neovlašćenog lica. Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod sa greškom molimo vas da ispunite Obrazac za prijavu reklamacije i priložite fotografiju proizvoda na kojoj se jasno vidi razlog reklamacije. Nakon obrade prijave reklamacije, u roku od 1 radnog dana obavestićemo vas putem elektronske pošte da li prihvatamo prijavu reklamacije. Za odobrene prijave reklamacije, proizvod zajedno sa kopijom originalnog računa pošaljite u roku od 14 dana od dana prijema proizvoda na adresu Lemoni d.o.o., Sarajevska 34, 11 000 Beograd, sa naznakom „Internet prodaja“. Troškove povraćaja snosi kupac. Po prijemu proizvoda Lemoni d.o.o. će obraditi vašu reklamaciju i u roku od 2 radna dana bićete obavešteni da li se reklamacija uvažava ili odbija. Lemoni d.o.o. će vratiti celokupan iznos novca ili će zameniti oštećeni proizvod samo za uvažene reklamacije. Lemoni d.o.o. nije ni u kakvoj obavezi da isplati celopkupan iznos novca niti deo iznosa novca, niti je u obavezi da zameni reklamirani proizvod za reklamacije koje su odbijene.

Kupac ima pravo da vrati proizvod u sledećim slučajevima:
• isporuka proizvoda koji nije naručen
• isporuka oštećenih proizvoda, a oštećenja su nastala zbog loše manipulacije prilikom isporuke.
Reklamirani proizvod mora biti poslat preko kurirske službe a proizvod mora biti propisno zapakovan u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije koje su neprikladno zapakovane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećena prilikom transporta i isporuke neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljaocu.

8. CENE
Sve cene su izražene u dinarima. Prilikom kupovine važe cene u trenutku naručivanja. Cene važe do objave novog cenovnika u Online internet prodavnici lemoni.rs. Rok trajanja pojedinih akcija u Internet prodavnici su objavljeni na internet stranici lemoni.rs.
Navedene cene važe samo za prodaju preko Online internet prodavnice i ne moraju biti jednake cenama na drugim prodajnim mestima Lemoni d.o.o. u Republici Srbiji.
Kod prikazivanja sniženja cena odnosno popusta na cene (izraženo u procentima) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u Online prodavnici kao posledica zaokruživanja maloprodajnih cena nakon sniženja, odnosno obračunatog popusta na cene.

9. NAČIN PLAĆANJA U INTERNET TRGOVINI
Plaćanje se vrši po pouzeću. Plaća se iznos za cenu proizvoda plus poštarina koju plaća kupac. Plaćanje se vrši službeniku kurirske službe prilikom preuzimanja robe.

10. PAKIRANJE I DOSTAVA
Dostava se vrši preko kurirske službe Post-Express po ceni od 225 RSD.
Pošiljka se isporučuje propisno zapakovana u namensku kartonsku kutiju radi sigurnosti prilikom isporuke.
Kurirska služba Post-Express zadržava pravo promene rasporeda vožnje bez prethodne najave u slučaju tehničkih poteškoća ili više sile.

11. ROK ISPORUKE
Rok isporuke je 3-5 radnih dana.